Ik kan terugkijken op 3,5 jaar als zelfstandig ondernemer! In deze periode ben ik bezig geweest met re-integratie tweede spoor, coaching, training geven en duurzame inzetbaarheid: het Ontwikkeladviestraject.

Afgelopen periode heb ik leidinggevenden getraind om het gesprek aan te gaan met medewerkers over hun loopbaan. Daarnaast heb ik medewerkers uit verschillende sectoren begeleid in het maken van een check-up van hun loopbaan: zit ik nog op de juiste plek en wat ik wens voor mezelf in de toekomst?

Hieronder een medewerkster aan het woord die bij mij het Ontwikkeladviestraject heeft gevolgd. Mocht je interesse hebben, mail of bel mij!

Het ontwikkeladviestraject: de APK voor je loopbaan!

 Eigenlijk ben ik zelf te laat begonnen met het ontwikkeltraject: ik kwakkelde al een tijdje met mijn gezondheid en zat voor een deel in de ziektewet.

 Om de vergelijking met de APK door te trekken: ik ging pas naar de “garage” toen ik problemen kreeg met mijn “auto”.

 Niet alleen voor auto’s is preventief onderhoud echter beter dan curatief onderhoud: dit geldt ook voor je loopbaan.

 Het is goed om je met enige regelmaat af te vragen of je (nog) wel echt gelukkig wordt van je werk en of wat je doet (nog) wel goed bij je past — ook al heb je je werk – zoals ik – nodig om in je onderhoud te voorzien. (Ik ben namelijk alleenstaande ouder en dus kostwinner.)

 De afgelopen jaren ben ik van het één in het ander gerold in mijn werk en is mijn functie een “lappendeken” van taken en taakjes geworden: ik ben in de loop van de tijd eigenlijk het “manusje van alles” in het team geworden.

 Het ontwikkeladviestraject heeft mij doen inzien, dat ik meer focus aan moet brengen in mijn werk (zodat ik weer een “stip op de horizon” heb) èn dat ik dit anders moet gaan organiseren (namelijk op een manier, die past bij wie ik ben en hoe ik mijn werk wil doen, c.q. de kwaliteit, die ik wil leveren).

 Het is dus niet zo, dat dit traject automatisch betekent, dat je op zoek gaat naar ander werk (ook al zou dat in principe kunnen): het is een aanrader voor iedereen en het wordt gesubsidieerd door het ministerie, dus het kost je werkgever ook nog eens geen cent.

 Sterker nog, je hebt je werkgever helemaal niet nodig om je hiervoor aan te melden.

 Bovendien ben je bij Inez in hele goede handen: zij is een zeer ervaren en bekwaam loopbaanadviseur en coach.