Het is heel belangrijk dat werknemers, ZZP-ers en werkzoekenden tijdig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is. Doel van het Ontwikkeladvies is om bewust te zijn van je talenten, je kwaliteiten en vaardigheden en hoe je deze het beste kunt benutten.

Ik geef het Ontwikkeladvies omdat ik geloof in preventie. Niets blijft altijd hetzelfde ook niet binnen loopbanen. Dit vraagt van werknemers om mee te bewegen en flexibel te zijn. Af en toe jezelf vragen te stellen: doe ik nog het werk dat bij me past? Hoe kan ik nog meer mijn talenten gebruiken? Kan ik dit werk volhouden tot aan mijn pensioen?  Vaak leven en werken we in een bepaalde routine waardoor er weinig tijd is voor bezinning en reflectie op je loopbaan. Met het Ontwikkeladvies sta je stil bij je loopbaan en kijken we vooruit: wat wil ik graag bereiken in mijn loopbaan en wat is daarvoor nodig. Dat breng ik met jou in kaart.

Het Ontwikkeladvies – NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze subsidie is beschikbaar vanaf 1 december 2020. Je kunt dan kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij Inez, gekwalificeerd loopbaanadviseur. We maken dan eerst een diagnose, daarna bezinning en reflectie en brengen we in kaart wat jouw kansen zijn in de huidige arbeidsmarkt. In een ontwikkelplan worden de eerste stappen geformuleerd, waar jij zelfstandig verder mee aan de slag kan. Ik werk zelf graag met digitale vragenlijsten welke een verdieping geven.

De gesprekken zijn persoonlijk op locatie of via videobellen. Gesprekken kunnen plaatsvinden in Heerenveen waar ik een kantoor tot mijn beschikking heb of elders in onderling overleg.

Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Om er zeker van te zijn dat je straks gebruik kunt maken van het Ontwikkeladvies kun je je nu al aanmelden: www.inezvdmeer.nl.