Het is heel belangrijk dat werknemers tijdig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis is dat nog een keer uitvergroot (geweest). Veel mensen zijn (noodgedwongen) ander werk gaan doen. Doel van het Ontwikkeladviestraject is om bewust te zijn van je talenten, je kwaliteiten en vaardigheden en hoe je deze het beste kunt benutten.

Ik geef het Ontwikkeladviestraject omdat ik geloof in preventie. Niets blijft altijd hetzelfde ook niet binnen loopbanen. Dit vraagt van werknemers om mee te bewegen en flexibel te zijn. Af en toe jezelf vragen te stellen: doe ik nog het werk dat bij me past? Hoe kan ik nog meer mijn talenten gebruiken? Kan ik dit werk volhouden tot aan mijn pensioen? Vaak leven en werken we in een bepaalde routine waardoor er weinig tijd is voor bezinning en reflectie op je loopbaan. Met het Ontwikkeladviestraject sta je stil bij je loopbaan en kijken we vooruit: wat wil ik graag bereiken in mijn loopbaan en wat is daarvoor nodig. Dat breng ik met jou in kaart.

Het Ontwikkeladviestraject – NL Leert Door is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wordt aangevraagd door de werkgever. Jij als werknemer kunt dan kosteloos een ontwikkeladviestraject volgen bij Inez, gekwalificeerd loopbaanadviseur. We maken dan eerst een diagnose, daarna bezinning en reflectie en brengen in kaart wat jouw kansen zijn in de huidige arbeidsmarkt. In een ontwikkelplan worden de eerste stappen geformuleerd, waar jij zelfstandig verder mee aan de slag kan. Ik werk zelf graag met digitale vragenlijsten welke een verdieping geven.

De gesprekken zijn persoonlijk op locatie (of via videobellen indien gewenst). Gesprekken kunnen plaatsvinden bij de werkgever, in Heerenveen waar ik een kantoor tot mijn beschikking heb of elders in onderling overleg.

Informeer naar de mogelijkheden via telefoonnummer 06-46240600 of [email protected]